10 тенденции в интериора, с които ще ни изненада 2017!

Началото на новата година е време в което се случват основно две неща – равносметка за изминалата година и предричане на следващата. Ето и слуховете, които се носят за тенденции в интериора и архитектурата през 2017 година.

1. Текстил

Текстилът в домa има своето завръщане със завесите и текстилните щори от няколко години насам. Идната година тази тенденция в интериора се очаква да се разпространи и в спалнята. Облечените в плат табли за легла стават все по-актуални, независимо дали търсим изчистен или декоративен ретро дизайн.

 2. Корк

cork_colage

Лазерно рязан корк по дизайн на Yemi Awosile

Коркът остава един чудесен материал, който освен естествена приятна текстура и топлина в помещението, носи и множество други ползи. Той е добра топлоизолация, като в същото време има добри звукопоглъщащи свойства. Подовете от корк намаляват шума от стъпки – както в жилището, така и в съседните помещения. Интериорната тенденция за идната година е коркът все по-често  да “полазва” по цялата стена, ставайки значим интериорен елемент.

 3. Естествен камък

Камъкът, със своето разнообразие може успешно да се впише в почти всеки интериор

Камъкът със своето разнообразие може успешно да се впише в почти всеки интериор

Има някои неща, които никога не излизат от мода. В подходящия контекст, мраморът например може да даде много на един интериор със своя неповторим характер, цвят и текстура. Дали на пода, върху плота или стената, камъкът в дома ще служи дълго на обитателите му.

4. Теракота

Естествените тонове на теракотата ще доминират подовите повърхности.

Естествените тонове на теракотата ще доминират подовите повърхности.

Прогнозите са, че този материал ще се завърне в своя натурален вид. Разликата този път е, че няма да бъде просто акцент, а ще обгръща цели помещения в топлите си нюанси. Както и самия материал, така и цвета с който той се свързва се очаква да бъдат много актуални през идната година.

 5. (тъмно)зелено

Зеленото е новото Сиво.

Зеленото е новото Сиво.

Зеленият цвят винаги е притежавал известно очарование. Този път той си проправя път, като измества черното и сивото и извоюва своето място в жилищата с изчистена скандинавска визия.

6. Нишите

 EXE studio, Mahoney Architects & Interiors

EXE studio, Сърбия (Фотографии на Relja Ivanic); Mahoney Architects &Interiors (дясно)

Скътани местенца в жилището, сядане около прозореца, огромни удобни кресла за четене край библиотеката… всички те ще бъдат търсен архитектурен елемент. Можем да обясним това с динамичния живот, който водим, необходимостта от уединеие или нуждата от недигитални удоволствия. Каквото и да е, те създават незаменим уют в дома, а защо не и в офиса?

 7. “Топъл” метал

лампа Spica на Iacoli & McAllister купа CAPPELLINI

лампа Spica на Iacoli & McAllister , купа CAPPELLINI на Pietro Silva

Медта и огледалните повърхности бавно и сигурно отстояват своята позиция при детайлите и аксесоарите в интериора. Техният благороден, но ненатрапчив вид проблясва тук и там за да придаде изискания и необходим финиш в помещенията.

 8. “Етно” интериор

Етното продължава да държи своите позиции в много аспекти от културния ни живот. Следващата година се очаква то да е с африкански и индийски мотиви. Дори и семпъл детайл, загатващ някой от тези стилове, би бил достатъчен за да бъдете в крак с тенденциите – например десен или декорация на стената.  Разбира се, и в българските традиции има много стил и цвят, които успешно биха допълнили един съвременен интериор.

Етно мотивите могат да стоплят всеки интериор.

Етно мотивите могат да стоплят всеки интериор.

9. Рециклиранe

Масички от стари куфари, лампи от какви ли не предмети… Еко вълната не е преминала и усилено противодейства на технологията, която се сменя ежемесечно. Интериорните тенденции изглежда не влияят на факта, че все още имаме нужда от емоционална котва в домовете си, за да спрем времето в часовете си за отдих. Или може би за да изявим социална позиция, фирмена политика… или просто да се радваме на хитроумните трансформации.

 10. Искрени материали

В 2017 се очертава да не дойдат с нас имитациите. На мода са материалите в своя естествен блясък и чар. Понякога необработени и грубовати, понякога блестящи, но напълно автентични. Всеки материал има своите качества и красота и изглежда на място, когато те са изявени.

Във всяка следваща година взимаме по нещо от миналата, но и си обещаваме ново за следващата. С пожелание за качество и стил в идната 2017 и полезни нововъведения в дома, които можете да оставите във вещите ръце на професионалистите!

Tags
Recent Comments
Leave a comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

За студио за интериорен дизайн IRchitect

В студио за интериорен дизайн IRchitect вярваме, че в партньорство с вас можем да създадем идеалния ви дом. Разкажете ни вашите нужди и надежди, за да изследваме апартамента и заедно да стигнем до правилните решение във вашия бюджет.

Ние сме правилният избор за вас – ще се справим като екип, защото вие сте най-добрите  специалисти по себе си, а ние сме страхотни експерти по архитектура и интериорен дизайн.

СЛЕДВАЙТЕ СТУДИО ЗА ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН IRchitect
Контакти на студио за интериорен дизайн IRchitect

+359883 373437

office@irchitect.com

София, ж.к. Яворов, бл. 5