Продължете към съдържанието

АПАРТАМЕНТ НАД ГРАДА

ДОМ, КОЙТО ЗВУЧИ ОЩЕ ПО-ДОБРЕ, ОТКОЛКОТО ИЗГЛЕЖДА

БЕЛИ БРЕЗИ

софия

105 кв.м.

2019

проектант: арх. мира коларова

клиент: димитър пройнов

БАР С ГЛЕДКА В ХОУМОФИСА? НИЕ КАЗВАМЕ ДА!

В този проект беше важно не само как изглежда пространството, но и как звучи. Работихме с акустиците от Децибел, за да осигурим качествен звук в дневната и спокойствие за съседите от всички страни. Прекрасната гледка не скрихме с пердета – оставихме само тежките завеси, отново с акустична цел. Втората спалня проектирахме с мисъл за бъдещето – макар в момента да се използва като кабинет, проектът за детска стая доразвива този за кабинета и чака момента да бъде изпълнен.

КОЙ

Собственикът на този апартамент, освен че работи като ИТ специалист, свири в две групи и музиката е неразделна част от живота му. Макар и ерген, задачата ни беше да създадем дом за него сега и за семейството му в бъдеще. Дом, подходящ както за купон, така и за съсредоточена работа, и за уютна вечер с любимия.

КЪДЕ

В този апартамент ни смая гледката: София и Витоша като на длан, красиви южни прозорци и простор пред погледа.
Особеното беше, че високата сграда е изпълнявана с едроплощен кофраж – строителна система, в която повечето стени са носещи и възможните промени в разпределението – минимални.

КАКВО

Дизайнерският ни проект е винаги уникален, като решението произлиза от спецификите на клиента и на конкретното разработвано пространство. Тук получихме апартамент – огледало на клиента ни. Спокоен, честен със себе си. Тежък, мъжкарски – но в същото време носещ лекотата на откровеността и чистата съвест.

Play Video about Интериорен дизайн АО
Интериорен дизайн опции план

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ

Високата сграда е изпълнявана с едроплощен кофраж – строителна система, в която повечето стени са от стоманобетон и имат носеща функция. възможните промени в разпределението са минимални. Все пак успяхме да обединим хола и кухненския бокс в съвременна еднопространствена дневна зона. Приобщихме и част от коридора за максимизиране на жилищната ѝ площ. 

Все пак кой не иска бар с гледка у дома?

Интериорен дизайн Урвич - архитектурен план

ПРЕДИ / СЛЕД

Before After Интериорен дизайн - beforeинтериорен дизайн - дневна

МУЗИКА

Като дизайнери Е ВИНАГИ ВАЖНО ЗА НАС как изглеждат интериорите ни. В този апартамент беше еднакво важно как интериорът звучи. Подслонихме любовта на клиента ни към тежката музика като създадохме дневна, в която звукът да бъде кристален, а безпокойството за съседите – минимално. 

 

БЪДЕЩЕ

ВТОРАТА СПАЛНЯ ПРОЕКТИРАХМЕ С МИСЪЛ ЗА БЪДЕЩЕТО – МАКАР В МОМЕНТА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА КАТО КАБИНЕТ, ПРОЕКТЪТ ЗА ДЕТСКА СТАЯ ДОРАЗВИВА ТОЗИ ЗА КАБИНЕТА И ЧАКА МОМЕНТА ДА БЪДЕ ИЗПЪЛНЕН.

ГЛЕДКА

Като интериорни дизайнери, когато реновираме апартамент в сграда – старо жилищно строителство, почти винаги сменяме дограмата, за да постигнем съвременни параметри на шумоизолация и енергийна ефективност. Тук клиентът ни се довери за избора на дограма в цвят графит – която елегантно рамкира гледките, лесна е за поддръжка и вдига класата на интериорния дизайн на целия апартамент.

 

РИТУАЛ

В дизайна на малката баня заложихме на строгост и минимализъм. Атмосферата на уют и релаксация подсилват избраните от собственика произведения на изкуството – гравюри и скулптури в източен стил, които превръщат началото и края на всеки ден в ритуал.  

Подовете в коридорите и мокрите помещения изпълнихме от микроцимент – лесен и приятен материал за използване и поддръжка, който ни помогна да постигнем елегантна визия на цялостния интериор.

ГАЛЕРИЯ

ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

ВИЖТЕ ОЩЕ...