Продължете към съдържанието

дОМ КРАЙ МОРЕТО

където въздухът е солен, а светлината – топла

belle epoque

лозенец (този на морето)

50 кв.м.

2017

проектант: арх. мартина Радева, арх. мира коларова

 

ЛЯТО НА МОРЕТО? НИЕ КАЗВАМЕ ДА!

Шумът на вълни, разбиващи се в топлия бряг, слънчевите лъчи между клоните, свежият вятър, мирисът на море. Дом на брега – безкраено сливащ се с необятната шир, събиращ цялата вселена вечер, но приютяващ само уюта на любимите ви хора. Представяме ви проект за интериорен дизайна на апартамент в Лозенец – на Черноморието. Водеща тема е границата – между плът и символ, море и суша, вън и вътре – въплътена в диалога на лампериите и ефирните завеси. Повече за проекта: Екип: арх. Мартина Радева арх. Бранимир Брозиг арх. Мира Коларова

интериорен дизайн на апартамент в лозенец IRchitect
АРТ КОЛЕКЦИОНЕР

КОЙ

обственикът на този апартамент е опитен инвеститор – работил е с водещите български дизайнери. трябва да запълваме големи обувки и да намерим място за голямата му арт колекция.

BELLE EPOQUE

КЪДЕ

апартаментът се намира в този кичозен комплекс в лозенец. Множество детайли, декорация, чупкипо фасадата – все неща, които традиционно избягваме и искахме да скрием с дизайна си.

интериорен дизайн на апартамент в лозенец IRchitect

КАКВО

пуснахме плътни завеси по цялата фасада, за да я обобщим.  От вътрешната страна пуснахме ламперии с осветление и релси за картини. получи се интересна граница между плът и въздух.

схема интериорен дизайн
разпределение лозенец интериорен дизайн IRchitect

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ

Разпределението е компактно и категорично.

Целият апартамент е решен в едно общо пространство, като кухненските шкафове са използвани като преграда между дневната и спалнята.

Дизайнът следва разпределението – виден е паритетът междувъншни и вътрешни стени, което ние използвахме в проекта.

интериорен дизайн на апартамент в лозенец IRchitect

ОСВЕТЛЕНИЕ

Осветлението е важен елемент от този проект.

Използвани са лампи на Wolfram и Dekko.

Освен висящите видими лампи има и скрито осветление – използвахме водещата тъмна линия под нивото на тавана и в нея скрихме осветлителни модули.

МЕБЕЛИ

Ламперии обикалят цялата вътрешна част от жилището. Те обхващат гардероби, кухня, а в горния им ръб са скрити релси за окачване на картини.

Над кухнята „скрихме“ канален климатик.

интериорен дизайн на апартамент в лозенец IRchitect
интериорен дизайн на апартамент в лозенец IRchitect

МАТЕРИАЛНОСТ

Лампериите са от фурнир.

Подовете – камък. Този благороден материал е използван и в баните.

интериорен дизайн на апартамент в лозенец IRchitect

ГАЛЕРИЯ

ПОВЕЧЕ ЗА IRchitect

Студио IRchitect е основано от екип млади архитекти, Ние сме експерти по архитектура, но хората, с които работим са експерти по себе си. Вярваме, че заедно можем да създадем точния дом за всеки – за неговите нужди, по неговите мечти и за неговия джоб. Вярваме, че качественият дизайн, освен че изглежда добре, решава и функционални проблеми. В добре проектираното жилище на прескачаме един и същи разклонител по няколко пъти на ден. В добре проектирания офис климатикът не духа в ничий врат, и слънцето не блести в ничий монитор. Вярваме, че дизайнът не е самоцел, а средство да живеем по-добре. Наслушахме се на “не може” и “то всички така правят”. Нагледахме се на вдигнати рамене. Вярваме, че средата възпитава и че всеки човек има право да живее и работи във вдъхновяващи и добре направени пространства. Основната цел на работата ни е да създадем емоция. Да създадем радост. Потърсете ни, за да си поговорим за бъдещия ви дом.

ВИЖТЕ ОЩЕ...