fbpx
Продължете към съдържанието

ДОМ НА БИЗНЕСА

ГЪВКАВ В ИЗПОЛЗВАНЕТО, СТРОГ В ДИЗАЙНА

булевард българия

софия

180 кв.м. 

2020

проектант: арх. мира коларова

ФОТОГРАФИЯ: abcd SPACE

ЕНИГМА В ЧЕРЕН КУБ

Земен, категоричен, топъл, контрастен, уютен. нестандартни прилагателни, с които да опишеш офис, но как по друг начин да разкажеш за този проект? дизайнът на този офис е базиран на ясна планова композиция, по своята същност е минималистичен, изграден от  противопоставящи се един на друг елементи с индустриален почерк. 

повече за него – предстои ви да откриете.

дизайн на офис на ИТ компания
работа на компютър в офис

КОЙ

ЗАВРЪЩАЩИ СЕ КЛИЕНТИ С ДОБЪР ВКУС И С НОВА ДОБРА ИДЕЯ – ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОЕКТ ЗА ОФИСНА ПЛОЩ ЗА ОТДАВАНЕ ПОД НАЕМ.в една от най-„горещите“ локации в софия

бизнес офис сграда

КЪДЕ

НОВА МНОГОФУНКЦИОНАЛНА ВИСОКА СГРАДА НА ОЖИВЕН СОФИЙСКИ БУЛЕВАРД. ОСВЕН ЖИЛИЩНИ АПАРТАМЕНТИ, ИМА ПЛОЩИ, ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ОФИСИ.

минимализъм в офис

КАКВО

оФИС БЕЗ БЮРА, НО С МНОЖЕСТВО ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ. ПЛАНИРАН ДА СЕ ОТДАВА ПОД НАЕМ НА РАЗЛИЧНИ БИЗНЕСИ, ТОЙ ПРЕДЛАГАгъвкавост СПРЯМО РАЗЛИЧНИТЕ НУЖДИ НА ПОЛЗВАТЕЛИТЕ. 

Play Video about Интериорен дизайн АО

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ

с категоричен жест е отделено ядрото на офиса, черният непристъпен обем. в него се крият една кухня, тоалетна и гардероб. негов контрапункт е линейната бар зона, долепена до стената. това осигурява достатъчно празно и свободно пространство за движение и работа, без загуба на ценна площ.

офис пространство

ПРЕДИ / СЛЕД

Before After Интериорен дизайн - beforeинтериорен дизайн - дневна
бар столове около маса за хранене

И НА бАР и НА рАБОТА

линейната структура се прочита по два начина, но и двата подсказват за запомнящо се социално преживяване. тук служителите могат да хапнат, но не само това – могат да обсъдят заедно идеите си, да седнат с лаптоп на дълагата маса и да поработят, или просто да сменят обстановката с малко по неформална. а офисната библиотека ще попълни празните лавици от двете страни.

ЗАД ВРАТАТА

ТУК КУХНЯТА НЕ ИЗДАВА МНОГО – АКО Я ЗАБЕЛЕЖИШ ИЗОБЩО. ТЯ Е СКРИТА ЗАД БЯЛ ПАРАЛЕЛЕПИПЕД, ЕЛЕГАНТНО ПРОТИВОПОСТАВЕН НА ЧЕРНИЯ КУБ ОТ ОСНОВНОТО ПРОСТРАНСТВО. ЗАД ВРАТИТЕ – ПОЗНАТИЯТ ТОПЪЛ ФУРНИР, С РАФТ ЗА ЧАШИ И ЧИНИИ ЗА ЕЖЕДНЕВНА УПОТРЕБА, ЧЕРЕН ГРЪБ И ПЛОТ. ОБЪРНЕГЕ ВНИМАНИЕ НА ОСВЕТЛЕНИЕТО – СТРОГО, ИНДУСТРИАЛНО И ОТНОВО – СКРИТО И НЕОЧАКВАНО.

бяла кухня с дървен фурнир и черни елементи
кът за почивка в офис пространство

В ОСНОВНИ ЛИНИИ

ТРЕТИЯТ ЕЛЕМЕНТ НА ТОЗИ МИНИМАЛИСТИЧЕН ОФИС Е ОФОРМЛЕНИЕТО ОКОЛО ПРОЗОРЕЦА. СЛЕДВАЙКИ ГО ПО ЦЯЛАТА МУ ДЪЛЖИНА, ЕДНА ПРОДЪЛГОВАТА ПЕЙКА ОТ ФУРНИР ПОКРИВА ОТОПЛИТЕЛНИТЕ ТЕЛА , СЪЗДАВА МЯСТО ЗА ПОЧИВКА И ПРЕДЛАГА ПРЕКРАСНА ГЛЕДКА.

 

В ДВЕТЕ КРАЙНОСТИ

ДИЗАЙНЪТ на този интериор е основан на контраста – черният куб с тъмния под срещу боядисаниТЕ в бяло СТЕНИ И таван, ПОСЛЕДНИЯ – сЪС запазена текстура на кофражните плоскости. А точно по средата – топлата светлина, която се плъзга по дървения фурнир и уютните кътове до прозореца.

интериорен дизайн на офис на ИТ компания
интериорен дизайн офис София

ГАЛЕРИЯ

ВИЖТЕ ОЩЕ...