Интериорен дизайн и ремонт на апартамент от студио IRchitect

Интериорен дизайн апартамент в Красно село

Проектът разглежда обновяването на апартамент от 60-те години на 20в.

Оригиналното разпределение е с две непреходни спални и независими дневна и кухня, достъпни от широк коридор.

 

Предлагаме свързване на дневната и кухнята с цел постигане на повече удобство и приобщаване на широкия коридор към дневната зона.

Получените пространства са усвоение с помощта на “водеща” лента, която тръгва от коридора и завършва в кухнята, вкарвайки топлина и мащаб в северните помещения.

Родителската спалня е “разрязана” от хоризонтална равнина, обособявайки и подчертавайки ниските мебели – легло, скрин, бюра и шкафове, и създавайки усещане за повече пространство и височина.

Детската стая е разделена на две части: една “външна” и топла, подходяща за работа и игри, с възможност за уединение и отделяне от другата част от стаята.
Вътрешната част обхваща зоната за спане и складиран. Стелажна система покрива стената зад леглата.
Растерът й позволява прикрепяне на повече от едно единични легла, давайки възможност за обитаване от повече деца в бъдеще, както и запълване с шкафове и чекмеджета поетапно във времето.

За Ай Архитект

Студио IRchitect е основано от екип млади архитекти,
Вярваме, че заедно можем да създадем точния дом за всеки – за неговите нужди, по неговите мечти и за неговия джоб, защото ние сме експерти по архитектура, но хората, с които работим са експерти по себе си.