fbpx
Продължете към съдържанието

ДОМ ЗА ПРАГМАТИЦИ

ФОРМАТА СЛЕДВА ФУНКЦИЯТА

близо до ндк

софия

70 кв.м.

2017

проектант: арх. мартина радева и makeroom architects

фотография: стефан иванов 

ДОПЪЛНИТЕЛНО МЯСТО ЗА ПОЧИВКА? ЗАЩО НЕ!

Прозорците спечелиха вниманието ни веднага – неуютната гледка навън, както и ниският парапет, предизвикваха да се случи нещо предразполагащо и привлекателно. Предвидихме стена от шкафове, която да обрамчи прозорците, образувайки две уютни ниши за сядане – за четене или за гости, за които трапезарните столове не са достатъчни. Така отговорихме на друго изискване на собствениците – да може да се играят поне две бордови игри едновременно. В шкафа вградихме също така радиаторите и щорите, което придаде минимален и изчистен вид на пространството. Остана и много място за рафтове за вещи.

 
Интериорен дизайн на апартамент в софия Irchitect
Интериорен дизайн на апартамент в софия Irchitect

КОЙ

Собствениците на този малък апартамент в центъра са млада двойка. Работят – много, понякога от къщи, а в същото време искат домът им да е уютно място, в което да си почиват от работата си, както и да посрещат гости 

 
Интериорен Дизайн в град София Irchitect

КЪДЕ

Дълго бяха търсили подходящото жилище – след повече от година и половина го бяха намерили: апартамент в идеалния център, строен през 1990, с две спални и просторна дневна, както и баня и тоалетна. 

 
Интериорен дизайн на апартамент в софия Irchitect

КАКВО

 Започнахме с цвета и материала – първото изискване беше в жилището да има много естествено дърво и зелени акценти. Другите думи, които изпъкнаха, бяха – уют, простор, светлина, и удобство.

 
Play Video about Интериорен дизайн АО
архитектурен план - разпределения, интериорен дизайн на апартамент в софия АйАрхитект

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ

Не променихме разпределението много. Преработихме коридора и двете санитарни помещения, за да получим праволинеен коридор, както и голяма баня с тоалетна. Голямата дневна с кухненски кът, както и голямата спалня, останаха непроменени. По-малката спалня превърнахме в кабинет. Усвоеният отдавна балкон плачеше за промяна – понижихме парапета и създадохме френски прозорци, с които вкарахме повече светлина в тъмната и малка стая.
Интериорен дизайн Петър Берон - архитектурен план

ПРЕДИ / СЛЕД

Before After интериорен дизайн - ремонт - апратамент в идеалния център на софия IRchitectинтериорен дизайн - ремонт - апратамент в идеалния център на софия IRchitect
интериорен дизайн - ремонт - апратамент в идеалния център на софия IRchitect-min-min-min

АКЦЕНТ

Гърбът и плотът на кухнята носят зелените акценти на целия апартамент. Използвахме обикновени квадратни плочки в различни цветове, които нарязахме и монтирахме в интересен мотив.

СВЕТЛИНА

Кабинетът е най-малката стая в жилището, която при купуването му имаше усвоен балкон. С понижаването на парапета вкарахме много светлина в тази стая, а в ниската пейка пред него съчетахме огромна ракла за обемни дрехи и вещи с уютен ъгъл за четене или работа.
Интериорен дизайн на апартамент в софия Irchitect
Интериорен дизайн на апартамент в софия Irchitect

ГЛЕДКА

Зелените акценти в кабинета са всъщност извън него – богатата зеленина на вътрешния двор прелива в кабинета през големия френски прозорец

оТРАЖЕНИЯ

Мотивът с едноцветните плочки от кухнята е пренесен и в банята – тук обаче те са в нюанси на синьото. Осветлението под горния шкаф подчертава декоративния им ефект. Обединихме банята с мокрото помещение пред нея, създавайки възможност за просторна баня с втора тоалетна. Разширихме и прозореца й, така че денем да влиза повече естествена светлина. Големият огледален шкаф визуално разширява пространството и държи козметиката и препаратите далеч от погледа. Зад него сме скрили водомерите и един проточен бойлер – в случай че топлата вода отново спре.
Интериорен дизайн на баня в софия АйАрхитект
Интериорен дизайн на апартамент в софия Irchitect

ГАЛЕРИЯ

ВИЖТЕ ОЩЕ...