fbpx
Продължете към съдържанието

Интериорен проект – ушит по мярка или бърза мода?

Дилемата на новодомеца

Огледи, брокери, оценки, предварителни договори и стоп капаро.Избрали сте мечтания апартамент след дълго търсене.


В закупуването му сте вложили спестяванията си, за които сте работили с години. Мечтаете как децата ви ще пораснат, а вие ще остареете в него.
Решавате да потърсите интериорен дизайнер, за да превърнете голия апартамент във ваш дом. 

 

Гледате проекти, скролвате, лайквате, скрийншотвате и избирате няколко студиа, които да посетите. Пишете им.

луксозен интериорен дизайн от irchitect
декорни подови плочки интериор

Тук пътят ви достига кръстопът

Защо?
Открояват се два типа студиа – едните работят еднотипно, бързо и ефективно.
Другите са задълбочени и внимателни в изработката на уникални проекти.

Before After Before - интериорен дизайн IRchitectafter - интериорен дизайн IRchitect

Конфекция

Отстрани изглежда като луксозна услуга, но всъщност се оказва, че е процес на проектиране на конвейер. Подобно на бързата мода, стратегията е ефективност, бързина и прилагане на изпробвана гама от решения. Едно по-задълбочено вглеждане в проектите разкрива, че дизайнът е еднотипен, а отношението към клиента – без необходимото задълбочаване в нуждите на отделния човек – получавате същото, което и предният, и следващият им клиент
Тази философията прилага идентични решения на разнообразни проблеми. Тук неефективността се наказва. Не е важно кой сте вие и какви са вашите проблеми, затова и не е необходима опознавателна среща – офертите са по мейл и на квадрат. А ако изобщо стигнете до среща наживо, фокусът на разговора най-вероятно няма да бъдете вие, а те.

интериорен проект със съмнителни качества
скандинавски интериорен дизайн с цветни акценти

Проект по мярка

Добре направеният проект е по ваша мярка – елегантно дизайн решение за вашето пространство, вкус, функционални необходимости, бюджет. Стои като добре ушит костюм и ви е удобен. За дълги години, а не само докато трае днешната мода. Естествено, всяка проба и промяна прави процеса на разработване по-дълъг, вложените усилия от страна на дизайнера – неколкократно по-големи.
Философията на “дизайн студиото” е да дава различни решения на различните проблеми. Неефективността тук води до иновация. Опознаването на проблемите е задължително.

 

паркет и плочки детайл интериорен дизайн

Кое ви приляга повече?

С правилния избор ще избегнете горчив вкус в устата, усещане за провал и неправилно похарчени средства и време. Не забравяйте, че пътят към дома е колкото крайна цел, толкова и процес. Ако отношението към вас не ви оставя с вътрешна убеденост, че сте изслушани, разбрани и уважени, ще се насладите ли на крайния резултат? Намираме за куриозни разказите на наши клиенти как на срещи с други дизайнери са получили не разговор, а аудиенция. А шокиращата история как семейство е било любезно изгонено след въпрос дали могат да си изберат сами електроуредите, е реалност.

Затова, съветът ни е да избирате с мисълта, че целта на “дизайн студиото” е да уважава всяка нужда на човека, водейки го през процеса като приятел, не като наставник.

Това простичко изречение хвърля светлина върху дизайн философията ни.

В IRchitect фокусът не е да създадем дом за списание, а дом за живеене. Дом, в който сутрин ухае на прясно кафе Стаи, в които деца разхвърлят играчки по пода, но има къде да ги съберат и подредят. Кухни, в които през деня може да се носят ежедневните аромати на изкипяла тенджера с мляко, но когато всички се съберат за вечеря, остават дълго на масата.

Проектите на сайта ни са много разнообразни – трудно ще намерите два подобни. Постигаме го с това, че семенцето на всяка разработка е посята от обитателя му, а проектантът е въплътил в материя неговите желания.

 

Честно казано, за да ви предложим решения трябва да ви опознаем добре.

Заедно сме на всяка стъпка и при всяко решение. Ако се налага, се връщаме крачка назад. Докато не сте доволни.
Ако грешите, ще ви го кажем. Ако сте прави ще се вслушаме.

Не започваме от днес за утре. Не работим “пет за четири”.

Говорим само истината. Ако не сме силни в нещо си признаваме и помагаме да се намери решение.
Не ви проповядваме, говорим с вас.

 

Хора сме. И работим с хора. Истински хора.

Ако искате да работим заедно – пишете ни. Отговаряме бързо.