fbpx
Продължете към съдържанието

АПАРТАМЕНТ С ИСКРЕН ДИЗАЙН

СЪБЛЯКОХМЕ СТЕНИТЕ И ПОКАНИХМЕ СВЕТЛИНАТА

ЦЕНТЪР

софия

50 кв.м.

2020

проектант: арх. мира коларова

вСИЧКО Е НЕСТАНДАРТНО

ОЧАКВАТЕ МАЗИЛКА, ШПАКЛОВКА И ЛАТЕКС, А ТО КАКВО – ГРУБ БЕТОН. ИСТИНСКАТА КОНСТРУКЦИЯ НА АПАРТАМЕНТА Е ИЗВЕДЕНА БЕЗЖАЛОСТНО НА ПОКАЗ, НО ПРЕД НЕЯ се развива ГЕОМЕТРИчна композиция от шперплат, която заслужава внимание. всъщност това е многофункционална етажерка, а шперплатът – характерният материал в този проект.

хипстър

КОЙ

екстравагантен, интересен, необикновен. такъв стана апартаментът, но ако трябва да сме честни – такъв беше и неговият собственик. 
Предприемач, пътешественик, гражданин на света, неподвластен на стереотипите и нормите.

people walkint IRchitect interior design

КЪДЕ

В САМИЯ ЦЕНТЪР НА СТОЛИЦАТА, НА ДВЕ КРАЧКИ ОТ ШУМА, ЗАБАВЛЕНИЕТО и  СОЦИАЛНИТЕ КОНТАКТИ. КАТО САМАТА ЛОКАЦИЯ, апартаментът трябваше да пулсира с ритъма на града – да е АКТИВЕН, НО в някои моменти – да е СПОКОЕН И УЮТЕН.

Интериорен дизайн дневна

КАКВО

получи се един искрен апартамент. С ГОЛИ СТЕНИ, НО С ЧЕСТНИ МАТЕРИАЛИ, БЕЗ ПРАВИЛА И УСТАНОВЕНИ НОРМИ. ЕДИН ДОМ, В КОЙТО СЕ ЧУВА СВОБОДОМИСЛИЕТО НА този век, МАКАР И с КРАТЪК ПОСЛЕВКУС ОТ ВИНТИДЖ детайлите на МИНАЛИЯ.

Интериорен дизайн Салим- архитектурен план

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ

разделяне на активната зона – отворено пространство за дневна, кухня и трапезария, от малко по-спокойната нощна зона със спалня и кът за работа. не е подценена почивката – и двете зони имат излаз към балкон, а антрето и банята са възелът между двете.

Интериорен дизайн Салим- архитектурен план

ПРЕДИ / СЛЕД

Before After Интериорен дизайн - beforeинтериорен дизайн - дневна
Интериорен дизайн дневна

СВОБОДЕН ДУХ

ТЪРСИТЕ СИ ЕТАЖЕРКА С РАФТОВЕ – ГОЛЕМИ, МАЛКИ, ДЪЛГИ, КЪСИ, НИСКИ, ВИСОКИ? 

ПРОБИЙТЕ ШПЕРПЛАТ НА ТОЧКИ И ЩЕ ПОЛУЧИТЕ НЕ ЕДНА, А ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ЕТАЖЕРКИ, КЪДЕТО ДА ПОМЕСТИТЕ ВСИЧКИТЕ СИ ВЕЩИ.   

И НЕ СЕ ОГРАНИЧАВАЙТЕ, МОЛЯ, С ОБИКНОВЕНИ СТАНДАРТНИ ЕТАЖЕРКИ.

ЗАЩО БЕТОН?

материалите ТУК ГОВОРЯТ МНОГО. БЕТОНЪТ НАПОМНЯ НА ЪНДЪРГРАУНД БАР, ШПЕРПЛАТЪТ ПРИПОМНЯ ЗА МОДЕРНИСТИЧНИ МЕБЕЛИ, МЕДНИЯТ КУХНЕНСКИ ПЛОТ ПРИДАВА РУСТИК НЮАНС. а КОМБИНАЦИЯТА МЕЖДУ ТЯХ ДАВА БОГАТСТВОТО И КОЛОРИТА НА ДИЗАЙНА.

Интериорен дизайн дневна

АРТИСТИЧЕН ПОРЯДЪК

СТИЛЪТ НА ЖИВОТ НА ОБИТАТЕЛИТЕ ПРЕДПОЛАГА ОТКРИТИ РАФТОВЕ, ЕТАЖЕРКИ, ЗАКАЧАЛКИ. ТАКА ВСИЧКО ТИ Е ПОД РЪКА, НА ВИДНО МЯСТО, ГОТОВО ЗА УПОТРЕБА И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО НЕ Е РАЗХВЪРЛЯНО – ТО Е ТАМ, КЪДЕТО ТРЯБВА ДА Е. ЕДИН ПОДХОД В РАЗРЕЗ С УСТАНОВЕНИТЕ НОРМИ, КОЙТО ДАВА ПОЛЕ ЗА КРЕАТИВНОСТ, НОВАТОРСТВО И ИЗЯВА.

МАЛКИ ПЛОЧКИ,
СИНИ ФУГИ

ХАРАКТЕРЪТ НА БАНЯТА ИДВА ОТ ИЗЯВЕНИЯТ РАСТЕР НА ЯРКОСИНИТЕ ФУГИ НА БЕЛИТЕ МАЛОФОРМАТНИ ПЛОЧКИ. СИНЬОТО КОНТАСТИРА НА ПОРЕДНАТА ШПЕРПЛАТОВА ЕТАЖЕРКА, НО ТЕЗИ ДВА ЕЛЕМЕНТа НА ДИЗАЙНА СЪЗДАВАТ ТЪРСЕНИЯ НЕБРЕЖЕН ВИНТИДЖ ИМИДЖ НА АПАРТАМЕНТА. 

Интериорен дизайн на баня в софия АйАрхитект
Интериорен дизайн дневна

ГАЛЕРИЯ

ВИЖТЕ ОЩЕ...