Архитектурно заснемане

Какво е архитектурно заснемане?

Архитектурното заснемане е основната документация, чрез която се възстановявава проектната документация на сгради.

Архитектурното заснемане представлява точно измерване на всички стени, отвори (прозорци и врати), нива и други елементи в помещенията на даден обект, на неговата височина, материали, конструкция. Измерва се с ролетка на височина 160см от пода, а събраните данни се изчертават в мащаб 1:100 или 1:50. Извършва се от подготвени специалисти в областта на строителството (архитект, инженер-конструктор или геодезист) и се ръководи и удостоверява от архитект.

архитектурно заснемане интериорен дизайн IRchitect

За да се постигне нужната точност се използват прецизни лазерни уреди и точно определен алгоритъм на изследването. Събраните данни се изчертават на компютър с CAD приложение. Това дава възможност при желание на клиента да се извърши апроксимация и обобщаване на данните, което е по-удобно за клиента при последваща работа върху обекта.

Заснемането се извършва на четири етапа:

Архитектурно заснемане IRchitect

Готовото архитектурно заснемане съдържа разпределения (планове) на всички етажи с дадени квадратури и материали в помещенията, разрези, фасади. Според нуждите на проекта може да се приложат още обяснителна записка, характерни детайли и снимков материал. Много често се комбинира с геодезическо заснемане на имот / парцел и конструктивно становище от инженер – конструктор, записки по част Ел., ОВК, ВиК.

Кога е нужно архитектурно заснемане:

Като подложка, върху която архитектът разработва инвестиционен проект:

За допълване на техническата документация на даден обект:

Автор: арх. Димитър Механджиев

Ако имате нужда от помощ с архитектурно заснемане, свържете се с нас!

За студио за интериорен дизайн IRchitect

В студио за интериорен дизайн IRchitect вярваме, че в партньорство с вас можем да създадем идеалния ви дом. Разкажете ни вашите нужди и надежди, за да изследваме апартамента и заедно да стигнем до правилните решение във вашия бюджет.

Ние сме правилният избор за вас – ще се справим като екип, защото вие сте най-добрите  специалисти по себе си, а ние сме страхотни експерти по архитектура и интериорен дизайн.

СЛЕДВАЙТЕ СТУДИО ЗА ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН IRchitect
Контакти на студио за интериорен дизайн IRchitect

+359883 373437

office@irchitect.com

София, ж.к. Яворов, бл. 5