fbpx
Продължете към съдържанието

АПАРТАМЕНТ СЛЕД ТРАНСФОРМАЦИЯ

КАК ПОКАНИХМЕ ЦВЕТА В ТОВА ЕПК ЖИЛИЩЕ

СЛАТИНА

софия

80 кв.м.

2018

проектант: арх. МИЛЕНА ЛОЗАНОВА

Фотография: abcd SPACE

В СЪРЦЕТО НА ДНЕВНАТА

ДНЕВНАТА ЗОНА Е СЪСТАВЕНА ОТ ЯСНО ЗОНИРАНИ ВСЕКИДНЕВНА, ТРАПЕЗАРИЯ И КУХНЯ. Трите пространства са обвързани функционално,  композиционно и материално. БИБЛИОТЕКА, КАЧЕНА НАД НИВОТО НА ОЧИТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО ОБЕДИНЯВА ТРАПЕЗАРИЯТА С ДНЕВНАТА. Библиотека, качена над нивото на очите допълнително обединява  двете пространства.

Слатина - интериорен дизайн дневна
семейство вкъщи

КОЙ

ЧЕТИРИЧЛЕННО СЕМЕЙСТВО СЪС СИН И ДЪЩЕРЯ, КОИТО ОСВЕН ЧЕ СА СМЕЛИ ПО ХАРАКТЕР, СА СМЕЛИ И В ИЗБОРА СИ НА СТИЛ И ЦВЯТ.

Slatina 3d view

КЪДЕ

в СТОЛИЧНИЯ КВАРТАЛ СЛАТИНА има емблематични високи блокове. и този апартамент с тунелен  кофраж е един от тях, което обинковено е предизвикателство пред дизайнера – почти всички стени са стоманобетонни. 

интериорен дизайн трапезария апартамент слатина

КАКВО

ФУНКЦИОНАЛНО ИЗДЪРЖАНО РАЗПРЕДЕЛНИЕ, ЦВЕТЕН, ВЕДЪР И ВЕСЕЛ АПАРТАМЕНТ. ТОЙ ОТРАЗЯВА СПЕЦИФИЧНИЯ СТИЛ НА НЕГОВИТЕ ОБИТАТЕЛИ – И ВКУСЪТ ИМ КЪМ ЦВЕТОВЕ и ИЗКУСТВО.

ЕПК интериорен дизайн IRchitect разпределение процес

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ

ПЪРВАТА ЦЕЛ ТУК БЕШЕ ДА СЕ ПОДОБРИ  функционалността И ДА СЕ удовлетворят личните усещания на клиенти, които обитават този апартамент от дълги години. Те познават жилището си ПО-добре ОТ ВСЕКИ и знаят какво му липсва. С минимални намеси, продиктувани от специфичната конструкция на самата сграда, ИЗПЪЛНЕНА С тунелен кофраж, успяхме да подобрим връзката между помещенията, създавайки ясни ходови линии.

Слатина - разпределение интериорен дизайн
Слатина - интериорен дизайн детска

ПРЕДИ / СЛЕД

Before After slatina-beforeslatina_after
Слатина - интериорен дизайн кухня

ОТ КУХНЯТА ЗАПОЧВА ВСИЧКО

ЦВЕТНИТЕ ПЛОЧКИ, ИЗПОЛЗВАНИ в КУХНЯТА, ПРЕЛИВАТ КЪМ ПРЕХОДНИТЕ ТРАПЕЗАРИЯ И ДНЕВНА. И ИГРАЯТ РОЛЯТА НА СВЪРЗВАЩ ЕЛЕМЕНТ МЕЖДУ ПРОСТРАНСТВАТА. КУХНЯТА Е РЕШЕНА ДВУСТРАННО И ВЪПРЕКИ МАЛКАТА СИ ПЛОЩ УСПЯВА ДА ПОБЕРЕ В СЕБЕ СИ ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ УРЕДИ И УДОБСТВА.

 

 

 

 

 

МЕБЕЛЕН ДЕТАЙЛ

ТОПЛАТА цветова гама ОТ КУХНЯТА се пренася и в трапезарията, с тапицирани столове като основен цветен акцент. 

Слатина - интериорен дизайн коридор

ТОЧНО НА ВХОДА

Поради минималните размери на спалнята, вграденият гардероб в коридора е разширен и трансформиран в дрешник. Към него във входното пространство са добавени допълнителни площи за съхранение във височина, които да увеличат полезната площ на жилището.

ХАРАКТЕР

Санитарните помещения са продължение на дизайна от дневната зона, като характерният мотив на плочките от кухнята и дневната е пренесен и там.

СЛАТИНА _ интериорен дизайн баня

ГАЛЕРИЯ

ВИЖТЕ ОЩЕ...