fbpx
Продължете към съдържанието

Интериорен дизайн на баня

Интериорният дизайн на банята е важен аспект от всеки проект за обновяване или декориране на дома. Банята е място, където започваме и завършваме деня си и е важно да се чувстваме удобно и приветливо. Независимо дали искате да освежите малка тоалетна или да преработите главна баня, има безкрайни възможности за създаване на функционално и стилно пространство

Разпределение

Ключов елемент от интериорния дизайн на банята е разпределението. Помислете за размера и формата на вашата баня и определете най-доброто разположение за мивката, тоалетната и душа или ваната. Популярна тенденция в интериорния дизайн на банята е използването на конзолни тоалетни, които могат да помогнат за създаването на илюзията за повече пространство и да добавят модерен щрих към стаята. Обикновено в работата ни първо разполагаме тоалетната в близост до вертикалния щранг, а след това избираме позициите на другите уреди/ 

интериорен дизайн апартамент IRchitect центъра граф игнатиев софия баня

Материали

Друг важен аспект от интериорния дизайн на банята е изборът на материали. Плочките са класически избор за стените и подовете на банята и има безброй възможности по отношение на цвят, модел и размер. Естественият камък, като мрамор или гранит, също може да добави луксозна нотка към банята. Когато избирате тела, вземете предвид както функцията, така и стила. Свободностоящата вана може да направи изявление в по-голяма баня, докато душ кабината може да добави спа усещане към по-малко пространство.

детайл мивка, черен смесител и аксесоари за баня

Осветление

Осветлението е друг важен елемент от интериорния дизайн на банята. Комбинацията от осветление за задачи, като козметични лампи, и околно осветление, като стенни аплици, може да създаде добре балансирано пространство. Естествената светлина също е чудесно допълнение към всяка баня, така че помислете за вграждане на прозорец или покривен прозорец, ако е възможно.

Зеленина

Включването на растения и зеленина е друг начин да внесете живот в пространството на банята. Растенията не само добавят естествен елемент към стаята, но и могат да помогнат за пречистване на въздуха. Помислете дали да не поставите малко саксийно растение на тоалетната или да окачите висящо растение от тавана за нотка зеленина. 

Интериорен дизайн на баня в софия АйАрхитект

Що се отнася до интериорния дизайн на банята, не се страхувайте да се забавлявате и да експериментирате с различни стилове и тенденции. Независимо дали предпочитате традиционен външен вид или по-модерна естетика, има безкрайни начини да създадете красиво и функционално пространство за баня.