fbpx
Продължете към съдържанието

ДОМ С ТОПЛА СВЕТЛИНА

ОТДАЛЕЧ – БАЛАНСИРАН, ОТБЛИЗО – ИЗНЕНАДВАЩ

дианабад

софия

87 кв.м.

2022

проектант: арх. виктория димитрова

 

сЛУЧАЙНА ПОДРЕДБА,
НЕСЛУЧАЙНА ХАРМОНИЯ

ТУК Е ТАКА. ТОВА СЕМЕЙСТВО СЕ РАДВА НА УЮТЕН ДОМ, КОЙТО МОЖЕ ДА Е ЕДНОВРЕМЕННО СВЕТЪЛ, ИЗЧИСТЕН И ПОДРЕДЕН, ДОКАТО Е ПОСТОЯННО ИНТЕРЕСЕН СЪС СВОИТЕ ПРОМЕНЯЩИ СЕ ПО ЦВЕТОВЕ ПЛОЧКИ, УЮТЕН С ТОПЛИНАТА НА ДЪРВЕНИТЕ АКЦЕНТИ И ЕЛЕГАНТЕН – С ФИНИ ТЕКСТУРИ И ИГРА НА СВЕТЛИНАТА.

дизайн на кухненски остров с рафтове
работа на компютър

КОЙ

когато им показахме визуализацияТА на ламперията до трапезната маса С ТОЧНО ТОЗИ гордо окачен плакат на легендарния миг джагър, се оказа че дамата е голям фен на вокалиста. без да знаем, НАМЕРИХМЕ нещо, което обичат, и то стана част от дизайна. 

дизайн на всекидневна преди и след

КЪДЕ

макар и приветлив отвън, този ДЕВЕТДЕСЕТАРСКИ БЛОК носеше белезите на строеж от прехода със стари И СТРАННИ инсталации. преди реновацията апартаментът беше едно неприветливо място със смело боядисани в оранжево-синьо стени и плашещ мухъл в спалнята. 

интериорен дизайн на кухня в бяло с дървесни елементи

КАКВО

това семейство искаше уют, БЕЛОТА, малко цвят, много елегантност и чаровни детайли. дадохме им светлина, естествени материали и възможно най-топлия, нежен и мек цвят на дървото. идеята се подкрепи и от светлосивите дамаски на готови мебели и черните МЕТАЛНИ акценти на осветлението.

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ

едно от големите предимства на апартамента беше ясното разпределение, състоящо се от две главни продълговати полета. едното е отделено само за дневна зона с трапезария и кухня, а другото – за спални – детска и родителска, две бани и мокро помещение. всичко това около централен коридор-антре. с много малко промени адаптирахме оригиналния план към желанията на СЕМЕЙСТВОТО.

интериорен дизайн на кухня в бяло с дървесни елементи

ПРЕДИ / СЛЕД

Before After интериорен дизайн на дневна преди и слединтериорен дизайн на дневна преди и след
интериорен дизайн на трапезария

СВЕТЛИНА И ТЕКСТУРА

ТОПЛИТЕ ПОМЕЩЕНИЯ – ДНЕВНАТА И СПАЛНИТЕ, СЕ БАЛАНСИРАТ ОТ МАЛКО ПО-СТУДЕНОТО ПО ГАМА АНТРЕ. ТАМ АКЦЕНТ Е НЕ ДРУГО, А ЕДНА НЕЖНА И МНОГО ФИНА НА ДОПИР ДЕКОРАТИВНА МАЗИЛКА В СВЕТЛОСИВО. НЕЙНОТО НАЙ-ГОЛЯМО ДОСТОЙНСТВО – ОТБЛЯСЪЦИТЕ, КОИТО ПРАВИ НА СВЕТЛИНАТА. РАЗБИРА СЕ, ВЪЗПОЛЗВАЛИ СМЕ СЕ МАКСИМАЛНО ОТ ТОВА – ВГРАДЕНИТЕ СПОТОВЕ И ПОДСТВЕТКАТА НА ОГЛЕДАЛОТО ПОДЧЕРТАВАТ ДОПЪЛНИТЕЛНО ТЕКСТУРАТА И НЮАНСИТЕ НА ЦВЕТА. 

 

НА ПРЪВ ПОГЛЕД НЕБРЕЖНО

САМИТЕ ШЕСТОЪГЪЛНИ ПЛОЧКИ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБРО ПОПАДЕНИЕ – МИКС ОТ НЯКОЛКО ВИДА РЕЛЕФНИ, ЗАЕДНО С ЧИСТО БЕЛИ И СВЕТЛОСИВИ. НО ПОГЛЕДНЕТЕ ПОДРЕДБАТА – ИЗГЛЕЖДА СЛУЧАЙНО, И В ГОЛЯМА СТЕПЕН ТО Е ТАКОВА, НО  ЕДИН ВАЖЕН ПРИНЦИП Е ПРОСЛЕДЕН НАВСЯКЪДЕ – БЕЛИТЕ РЕЛЕФНИ ПЛОЧКИ ЗАПОЧВАТ ОТ ЪГЪЛА И ПОСТЕПЕВНО СЕ РЕДУВАТ С БЕЛИ И СИВИ ДОКАТКО СТИГНАТ ПРЕОБЛАДАВАЩО СИВИЯ КРАЙ НА СТЕНАТА. И ПЛОЧКАДЖИЯТА НЯМА ДА ГИ ЗАБРАВИ НИКОГА : )

 
интериорен дизайн на баня в бяло, черно и дърво
интериор на детска стая с декоративна мазилка

НЕЖНОСТ

В ДЕТСКАТА МАЛКО НАМЕСИ ДАВАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ СЛУЧАТ МНОГО НЕЩА. ТАКА СА СЪЗДАДЕНИ КЪТОВЕ ЗА ЧЕТЕНЕ, ЗА ПОЧИВКА, ЗА ИГРА И ЗА УЧЕНЕ. В НЕЖНО СВЕТЛОРОЗОВО НА ФОНА НА ФИНАТА СИВА МАЗИЛКА, С БЕЛИ МЕБЕЛИ, РОЗОВИ И СИВИ ТЕКСТИЛИ.

 

НАДГРАЖДАНЕ

МАЛКО, НО УДАЧНО ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ ЕДНА СТАНДАРТНА ГОТОВА МЕБЕЛ, СЕ ОКАЗА ТАЗИ ЖЪЛТА ЦВЕТНА ЕТАЖЕРКА. ОСВЕН, ЧЕ КАТО ВЛИЗАШ ВИЖДАШ ВИНАГИ ПЪРВО НЕЯ, И КРАСИВИТЕ КНИГИ И АЛБУМИ, КОИТО СА ПОДРЕДЕНИ НА РАФТОВЕТЕ, ТЯ Е И ПЪРВОТО НЕЩО, КОЕТО ВИЖДАШ, КАТО СЕ СЪБУДИШ. ТЯ СЕ ЗАБЕЛЯЗВА НАЙ-МНОГО. И НАЙ-ВЕРОЯТНО ТЯ ЩЕ ДЪРЖИ НАЙ-ЛЮБИМИТЕ ВЕЩИ И НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ ЗАГЛАВИЯ.

гардероб с етажерка за спалня
интериорен дизайн IRchitect врата

ГАЛЕРИЯ

ВИЖТЕ ОЩЕ...