fbpx
Продължете към съдържанието

АПАРТАМЕНТ с гЛЕДКА

ДОМ, КОЙТО ЗВУЧИ ОЩЕ ПО-ДОБРЕ, ОТКОЛКОТО ИЗГЛЕЖДА

БЕЛИ БРЕЗИ

софия

105 кв.м.

2019

проектант: арх. Мира Коларова

ФОТОГРАФИЯ: STUDIO BLENDA

БАР С ГЛЕДКА В ХОУМОФИСА? НИЕ КАЗВАМЕ ДА!

В този проект беше важно не само как изглежда пространството, но и как звучи. Работихме с акустиците от Децибел, за да осигурим качествен звук в дневната и спокойствие за съседите от всички страни. Прекрасната гледка не скрихме с пердета – оставихме само тежките завеси, отново с акустична цел. Втората спалня проектирахме с мисъл за бъдещето – макар в момента да се използва като кабинет, проектът за детска стая доразвива този за кабинета и чака момента да бъде изпълнен.

интериорен дизайн - дневна IRchitect
Ръце свирят на китара

КОЙ

Собственикът на този апартамент, освен че работи като ИТ специалист, свири в две групи и музиката е неразделна част от живота му. Макар и ерген, задачата ни беше да създадем дом за него сега и за семейството му в бъдеще. Дом, подходящ както за купон, така и за съсредоточена работа, и за уютна вечер с любимия.

Streetview ЕПК блок

КЪДЕ

В този апартамент ни смая гледката: София и Витоша като на длан, красиви южни прозорци и простор пред погледа.
Особеното беше, че сградата е изпълнявана с едроплощен кофраж – строителна система, в която повечето стени са носещи и възможните промени в разпределението – минимални.

интериорен дизайн - кабинет IRchitect

КАКВО

Дизайнерският ни проект е винаги уникален, като решението произлиза от спецификите на клиента и на конкретното разработвано пространство. Тук получихме апартамент – огледало на клиента ни. Спокоен, честен със себе си. Тежък, мъжкарски – но в същото време носещ лекотата на откровеността и чистата съвест.

Play Video about Интериорен дизайн АО
Интериорен дизайн опции план

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ

Високата сграда е изпълнявана с едроплощен кофраж – строителна система, в която повечето стени са от стоманобетон и имат носеща функция. възможните промени в разпределението са минимални. Все пак успяхме да обединим хола и кухненския бокс в съвременна еднопространствена дневна зона. Приобщихме и част от коридора за максимизиране на жилищната ѝ площ. 

Все пак кой не иска бар с гледка у дома?

Интериорен дизайн Урвич - архитектурен план

ПРЕДИ / СЛЕД

Before After Интериорен дизайн - beforeurvich_after
интериорен дизайн - дневна IRchitect

МУЗИКА

Като дизайнери Е ВИНАГИ ВАЖНО ЗА НАС как изглеждат интериорите ни. В този апартамент беше еднакво важно как интериорът звучи. Подслонихме любовта на клиента ни към тежката музика като създадохме дневна, в която звукът да бъде кристален, а безпокойството за съседите – минимално. 

 

БЪДЕЩЕ

ВТОРАТА СПАЛНЯ ПРОЕКТИРАХМЕ С МИСЪЛ ЗА БЪДЕЩЕТО – МАКАР В МОМЕНТА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА КАТО КАБИНЕТ, ПРОЕКТЪТ ЗА ДЕТСКА СТАЯ ДОРАЗВИВА ТОЗИ ЗА КАБИНЕТА И ЧАКА МОМЕНТА ДА БЪДЕ ИЗПЪЛНЕН.

интериорен дизайн - кабинет IRchitect

ГЛЕДКА

Като интериорни дизайнери, когато реновираме апартамент в сграда – старо жилищно строителство, почти винаги сменяме дограмата, за да постигнем съвременни параметри на шумоизолация и енергийна ефективност. Тук клиентът ни се довери за избора на дограма в цвят графит – която елегантно рамкира гледките, лесна е за поддръжка и вдига класата на интериорния дизайн на целия апартамент.

 

РИТУАЛ

В дизайна на малката баня заложихме на строгост и минимализъм. Атмосферата на уют и релаксация подсилват избраните от собственика произведения на изкуството – гравюри и скулптури в източен стил, които превръщат началото и края на всеки ден в ритуал.  

Подовете в коридорите и мокрите помещения изпълнихме от микроцимент – лесен и приятен материал за използване и поддръжка, който ни помогна да постигнем елегантна визия на цялостния интериор.

интериорен дизайн - баня
интериорен дизайн - дневна IRchitect

ГАЛЕРИЯ

ВИЖТЕ ОЩЕ...