Office interior design

Интериорен дизайн на офиси

Интериорният дизайн на работното място играе важна роля в начина, по който възприемаме света и своето място в него. В кратка статия споделяме предимствата на професионално планирания офис, плюсовете, които той ще донесе на бизнеса и служителите Ви и причината да се занимаваме с интериорен дизайн на офиси.

Статистически човек прекарва от ¼ до ⅕ от живота си на работното място. Интериорният дизайн на офиса играе важна роля в начина, по който възприемаме света и възприемаме своето място в него. Освен място за работа, офисът носи:

Усещане за развита фирмена култура

office culture matters, happy office, интериорен дизайн на офиси

Credit: The Office – NBC

Фирмената култура илюстрира визията и ценностите, изповядвани в дадена компания.

Tя започва от отношенията между служителите, честотата на общите събирания и тийбилдинги, строгостта на работното време и дрескод, чак до дизайна на пространството за работа.

Всички сме чували за офисите на Google и митичната обстановка в тях. Въпреки, че са гигантска корпорация, те се стремят да запазят неформалността и отвореността, често асоциирани със стартъп компаниите. По този начин стимулират нетрадиционното мислене, креативността, колаборацията – все фактори, водещи до иновация. Google постигат този ефект с чисто архитектурни средства – инвестирайки в интериорен дизайн на своите офиси, те постигат отворени планови схеми, отделени кътове за почивка, хранене и игра (даже и спане), меки форми, ярки цветове и тн.

Една банка, например, би ползвала съвършено различен език, за да предаде търсеното послание към своите клиенти – тя ще изглежда стабилна, тежка, вечна. Би желала служители и клиентите й да се чувстват по същия начин, за да й доверят парите си. В IT компаниите чрез фирмената култура се цели сближаване на служители, което да увеличи синергията помежду им и удоволствието, изпитвано на работното място.

Всяка компания има своя собствена индивидуалност – ние владеем езика, необходим за трансформацията на тази индивидуалност в пространства, схеми, материали и внушения чрез услугата интериорен дизайн на офиси.

Повишена продуктивност в офиса

morpheus meme, being productive matters, интериорен дизайн на офиси

 

Вечната мисия на работодатели и мениджъри е да създадат такива условия в офиса, че служителите да го усещат максимално близък до дома. Така дори рано сутрин работниците ще идват с усмивка, а вечер няма да бързат да си тръгнат на минутата. Тази мисия минава през задължително внимание към вътрешната организация и визия на работното пространство.

Зле планираният офис често е буквално “вреден” за вас. Позицията на бюрото ви, посоката на погледа, ергономията на седене и възможността да сменяте позата си и да си взимате кратки почивки далеч от монитора са все предмет на дизайна.

Лошо или случайно планираният офис води след себе си лавина негативи:

– нездравословна среда за работа
– занижена продуктивност
– лоша комуникация между служители и отдели
– липса на концентрация
– раздразнителност и нервност
– умора в очите и главоболие

Това са малки несгоди, които често пренебрегваме в ежедневието си, но те постепенно се наслагват и водят до лоши дълготрайни ефекти. Ако не ни вярвате, спомнете си всички случаи, в коите е трябвало да прескачате реки от кабели, климатикът е духал във врата ви, налагало се е да слагате слънчеви очила на работното място заради отблясъци за “добро утро”, разговорите между колеги са ви разсейвали и постоянно нещо се е случвало зад гърба ви (буквално).

Представителност пред клиенти:  хубав офис – хубав бизнес

amazement, inspiration, интериорен дизайн на офиси

2001: A Space Odyssey

Жените съдят за мъжете по състоянието на обувките им.
Други оценяват хората по отношението им към подчинените.

Аз съдя за даден бизнес по състоянието на офиса му. Ако е мърляв и обзаведен без внимание и вкус – вероятно и бизнесът е такъв.

Това е класически модел на поведение при хората – психологически се стремим да си изградим цялостен модел на даден обект или явление по парченца видима информация. Този рефлекс ни е предпазвал хилядолетия наред от хищници и опасни ситуации. В случая видът на офиса активизира този важен рефлекс – може да послужи вярно на бизнеса ви, както и “да го закопае”.

В някои IT компании, например, посещенията от клиенти са рядкост, защото комуникацията се случва предимно дистанционно.Затова пък борбата за добри кадри е ожесточена – външният вид и организацията в офиса ви могат да са мощен магнит, привличащ най-добрите таланти. Следвайки теориите на Маслоу, размерът на заплащането спира да е мотиватор от един момент нататък. Ако един ценен служител се колебае коя компания да избере, изследвания сочат, че ще се насочи към тази с по-добрите условия като екип, визия, дизайн.

Интериорен дизайн на офиси

IRchitect вярва, че инвестицията в добър, професионален интериорен дизайн на офиса Ви е индикатор за сериозно отношение и зрялост и  е задължиителна стъпка за всяка компания, надяваща се на модерни и добри отношения със своите клиенти, служители, партньори.

Tags
Recent Comments
Leave a comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

За студио за интериорен дизайн IRchitect

В студио за интериорен дизайн IRchitect вярваме, че в партньорство с вас можем да създадем идеалния ви дом. Разкажете ни вашите нужди и надежди, за да изследваме апартамента и заедно да стигнем до правилните решение във вашия бюджет.

Ние сме правилният избор за вас – ще се справим като екип, защото вие сте най-добрите  специалисти по себе си, а ние сме страхотни експерти по архитектура и интериорен дизайн.

Контакти на студио за интериорен дизайн IRchitect

+359883 373437

office@irchitect.com

София, ж.к. Яворов, бл. 5