fbpx
Продължете към съдържанието

ДОМ ЗА ГОСТИ

СЪЗДАДЕН С ВСИЧКИ НЮАНСИ НА ГОСТОПРИЕМСТВОТО

Център

софия

40 кв.м.

2019

проектант: IRCHITECT

фотограф: IRCHITECT

СЪЗДАДЕНО ЗА ПОЧИВКА.

ДА ОТИДЕШ В ДРУГ ГРАД Е КАТО ДА НАДНИКНЕШ В ПАРАЛЕЛЕН СВЯТ. ТОЛКОВА Е ИНТЕРЕСНО ДА ГЛЕДАШ ПУЛСЪТ НА ЖИВОТА НА ДРУГИ ХОРА, В ДРУГА ДЪРЖАВА, В ДРУГ СВЯТ. РАЗБИРАМЕ, ЧЕ НА КРАЯ НА ДЕНЯ СИ СТРАШНО УМОРЕН. СЪЗДАВАМЕ AIRBNB СПЕЦИАЛНО ЗА ПОЧИВКА СЛЕД ДЪЛГИЯ ВЪЛНУВАЩ ДЕН. ЗА ДА ПРЕЗАРЕДИШ С ЕНЕРГИЯ ЗА СЛЕДВАЩИЯ, КОЙТО ЩЕ Е НЕ ПО-МАЛКО НЕОБИКНОВЕН.

КОЙ

собственик с усет към детайла и с желание да създава неочаквано интересни неща. с амбиция да предложи повече от очакваното и да надскочи стереотипното. човек, който може да влезе в обувките и на госта, и на стопанина. 

КЪДЕ

в забързания софийски център със стари сгради, ежедневен хаос и красиви детайли. най-доброто място за подслон на турист, за аъпване и пийване в уютно местенце и разглеждане на местни забележителности.

КАКВО

апартамент за краткосрочно отдаване под наем за туристи, в което всеки гост на града да се почувства у дома си, но и не само. да се почувства в обятията на къща с минало, на гостоприемен хост и на град с вълнуващи истории.

plan krasina

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ

МАЛКОТО ПРОСТРАНСТВО ИЗОБЩО НЕ Е ПРОБЛЕМ. ПРОБЛЕМ Е, АКО ТО НЕ Е УСВОЕНО РАЗУМНО И АКО НЕ Е ПОДРЕДЕНО ФУНКЦИОНАЛНО. ЗАТОВА ТУК ИМА ОТДЕЛЕН СПЕЦИАЛЕН КЪТ ЗА ВСИЧКО, ТАКА ЧЕ ДА Е ПРОСТОРНО И ШИРОКО. ВЪПРЕКИ МЛАКАТА ПЛОЩ.

 

ПРЕДИ / СЛЕД

Before After

мАЛКО, НО ДОСТАТЪЧНО

ТАЗИ КУХНИЧКА ИЗГЛЕЖДА МАЛКА, НО ДОБРАТА ОРГАНИЗАЦИЯ В НЕЯ ПРАВИ ВСЕКИ ЕДНОСЕДМИЧЕН ПРЕСТОЙ УДОВОЛСТВИЕ. НА ФУРНАТА И КОТЛОНИТЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИГОТВИ АРОМАТНА ВЕЧЕРЯ, В МИКРОВЪЛНОВАНА ДА СЕ СТОПЛИ НАБЪРЗО НЯКОЯ ЗАКУСКА, А УДОБНАТА КУХННЕСКА РЕЛСА ДЪРЖИ ВСИЧКО НЕОХОДИМО ПОДРЕДЕНО И НАБЛИЗО.

КАТО ИСТИНСКИ ДОМ

ОЧАРОВАТЕЛНО Е КОЛКО МНОГО ДАВА НА ИНТЕРИОРА ЕДИН ДОБРЕ АРАНЖИРАН КЪТ. ТОЗИ НАПРИМЕР, СЯКАШ ИСКА ДА ТЕ ПРЕГЪРНЕ С МЕКОТАТА НА ЦВЕТОВЕТЕ И НЕЖНОСТТА НА ТЕКСТИЛИТЕ. СЪЧЕТАНИ В ПЪЛНО СЪЗВУЧИЕ СА БЕЖОВ ВЕЛУР, ИЗУМРУДЕНО-ЗЕЛЕН ПЛЮШ, ПРОЗРАЧНА ОРГАНЗА И МАСЛИНЕНО-ЗЕЛЕНО ВЪЛНЕНО ОДЕАЛО. 

 

еЛАТЕ, СЕДНЕТЕ.

 

ДЮШЕМЕ

НИЩО НЕ ПОМАГА ПОВЕЧЕ ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА УЮТ И ХАРМОНИЯ В ИНТЕРИОРА ОТ ДЪРВОТО. А АКО ТО Е ДОБРЕ ЗАПАЗЕНО СТАРОВРЕМСКО ДЮШЕМЕ, ОТ ОНЕЗИ С ЧЕПОВЕ, НЕРАВНОМЕРНИ ФУГИ И НЕСЪВЪРШЕНСТВА – КАКВО ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА ЖЕЛАЕМ?

НЕЖЕН ДЕТАЙЛ

ДЕКОРНИТЕ ПЛОЧКИ В НЕЖНО, НЕНАТРАПЧИВО БЕЖОВО С БЕЛИ ОРНАМЕНТИ ВНАСЯТ КРАСОТАТА, ТАКА НЕОБХОДИМА ЗА ВСЕКИ СУТРЕШЕН РИТУАЛ.  

ГАЛЕРИЯ

ВИЖТЕ ОЩЕ...