fbpx
Продължете към съдържанието

дОМ В СЪЗВУЧИЕ

ПРОСТРАНСТВО, ВДЪХНОВЕНО ОТ БАЛЕТА

кръстова вада

софия

66 кв.м.

2023

проектант: маргарита христова

фотограф: IRCHITECT

ЗАВРЪЩАНЕ. В НОВ ДОМ.

Желанието за завръщане в уютен дом в България след ангажименти в чужбина беше главното условие в този проект. Аранжирахме любимите й цветове в хармония. Заиграхме се с красивите орнаменти на декорните плочки. Решихме не един функционален проблем. И повикахме индивидуализма.

дизайн на апартамент от ирхитект
балет

КОЙ

Нежен и фин. Апартамент за балерина. Не си личи? Нейното желание беше да се прибира в уютен дом, а  нашето – да пресъздадем спокойствието, ефирността и красотата на изкуството, което тя владее до съвършенство.

гледка софия

КЪДЕ

В един от новите софийски квартали, с ново застрояване и прекрасна гледка. Ново строителство, нови собственици, нови съседи. ново строителство, нови собственици, нови съседи.

декорни подови плочки интериор

КАКВО

Зелено. С малко детайл – закачливо и интригуващо. С повече светлина и простор – да дава спокойствието, винаги търсено и винаги необходимо. С дървени елементи – земни, истински, топли. С акцент в декорни плочки – за наслада, за игра, за радост.

функционална кухня от ирхитект
plan krasina

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ

Доброто усвояване на пространството е закодирано в няколко мебела в този апартамент. Като за начало, антрето те прегръща със зеленият си цвят, без да издава, че зад високите гардеробни врати се крие малко сервизно отделение. След това, функционалната голяма мебел в дневната пък може да се превърне в легло за гости във всеки удобен момент. Накрая, малкото пространство пред кухненския прозорец приютява два бар стола – за спокойните сутрини с кафе и книга.

 

спалня в съвременен стил

ПРЕДИ / СЛЕД

Before After интериорен дизайн софия
дизайн на апартамент, дизайн на дневна, модерен дизайн

мИКРОВСЕЛЕНА

Дизайнът е нещо като портал към нова микровселена. Ако отвън е  шумно и хаотично, то тук вътре, в този апартамент, в тази дневна, е спокойно. Меката дневна светлина се отразява нежно в орнаментираните подови плочки. Цветовете са така подбрани, че заедно са в пълно съзвучие. Текстилите акомпанират симфонията с деликатни текстури. Дървото говори на своя собствен език за природа, мекота и топлина. Всичко това се балансира от твърдата и проста геометрия на формите на корпусните мебели.

иДЕНТИЧНОСТ

Детайлът, с който се запомня този проект, са неслучайно плочките. Те те водят от помещение в помещение, те се заиграват с погледа ти, те имат отчетлива идентичност. Посрещат ви още от прага, а после ви поема вихърът на всички зелени нюанси. Добре дошли.

 

дизайн на входно антре
спалня в съвременен стил

ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ

Никой не е казал, че дизайнът от двете страни на леглото трябва да е симетричен. А индивидуалността си проличава в ежедневните избори. И ще е ужасно дизайнът да не отразява колко са различни и колко са интересни всеки от обитателите на един дом. Даваме зелена светлина на различните лампи и защитаваме правото на личен избор на нощно шкафче.

ГОСТИ

Интериорът е дом за някои, но понякога е и дом за още някой. И този някой трябва да може да спи удобно, без това да пречи на официалните обитатели. И би било чудесно всички да имаме такива мебели – да се появяват, когато ни трябват, да се скриват, когато са ненужни. В този случай, дървеният панел на холната секция се разгъва и се превръща в легло за гости. Можете да му се доверите.

дизайн на дневна с дървени елементи
интериорен дизайн софия

ГАЛЕРИЯ

ВИЖТЕ ОЩЕ...